nieuws

C1000 opent voormalig dc Eindhoven voor mega-bieractie

Warehousing

C1000 opent voormalig dc Eindhoven voor mega-bieractie
Supermarktconcern C1000 opent tijdelijk zijn voormalige distributiecentrum in Eindhoven voor de grootscheepse weekactie: drie halen, twee betalen’ van alle A-merk kratten bier. C1000 verwacht dat er d

Supermarktconcern C1000 opent tijdelijk zijn voormalige distributiecentrum in Eindhoven voor de grootscheepse weekactie: drie halen, twee betalen’ van alle A-merk kratten bier. C1000 verwacht dat er deze week meer dan een miljoen kratten bier worden verkocht. Om dit te kunnen verwerken is het dc in Eindhoven, dat vier jaren geleden de deuren sloot, tijdelijk nieuw leven ingeblazen.

De reden die C1000 opgeeft voor de heropening van Eindhoven is dat een actie met deze volume-omvang in de week voor Pinksteren logistiek gezien eigenlijk onmogelijk is. "Dit grote volume aan bierkratten kan in voor ons de drukste week van het jaar niet gedistribueerd worden via onze regionale dc’s. Daarnaast lopen we ook de kans op te weinig beschikbare rolcontainers, waardoor we 88 procent van de actie op pallets aan de winkel leveren. Ook dit besluit noodzaakte ons om buiten de kaders van het reguliere proces te denken. Het dc in Eindhoven bood hierin uitkomst", zegt Jacolien van Wezep, hoofd communicatie bij C1000.

 

Veertig magazijnmedewerkers

Volgens Van Wezep hoefde er weinig gedaan te worden om het voormalige C1000-dc weer nieuw leven in te blazen. "Het was alleen even een kwestie van vegen, een paar bureau’s erin en pc’s opnieuw aansluiten op het nog beschikbare netwerk. Op een dag werken er nu deze week gemiddeld veertig medewerkers in het magazijn verdeeld over meerdere ploegendiensten. Een ploeg bestaat op een dag uit maximaal circa 25 medewerkers.

 

500 kilometer bierkratten

Tijdens de bieractie die duurt tot 29 mei aanstaande rijden gemiddeld 85 vrachtautocombinaties twee ritten per dag naar de C1000 filialen in het land. In het dc verwerken we deze week naar schatting 1,2 miljoen kratten bier. Dat is een totale lengte van vijfhonderd kilometer. Aan iedere winkel worden uiteindelijk zo’n 2500 kratten uitgeleverd."

 

Perfecte timing 

De zegsvrouw van C1000 stelt dat de timing voor de bieractie perfect is. "Het EK voetbal begint over 2,5 week en bovendien sluit de actie mooi aan op het mooie weer en het lange Pinksterweekend."

 

Eenmalige opening 

Het is waarschijnlijk eenmalig dat het dc in Eindhoven heropend wordt. "Het is een combinatie van factoren geweest dat we het pand weer tijdelijk in gebruik hebben genomen."

Reageer op dit artikel