nieuws

BMWT-Keur groeit door in 2012

Warehousing

BMWT-Keur groeit door in 2012
BMWT-Keur heftrucks

De BMWT heeft in het eerste kwartaal van 2012 een stijging van 9,41 procent op het aantal veiligheidskeuringen gerealiseerd. De groei van het aantal keuringen van heftrucks en magazijntrucks steeg zelfs met 10,99 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De inspanningen van de BMWT op het gebied van veiligheid en gezondheid in de logistieke branche zorgen volgens deze brancheorganisatie van importeurs en fabrikanten voor een stijging van het aantal keuringen. Daarmee is aangetoond dat werkgevers in toenemende mate het belang zien van gekeurd werkmaterieel. De veiligheidskeuringen omvatten naast periodieke keuringen van heftrucks en magazijntrucks ook die van grondverzetmaterieel, magazijnstellingen en overige arbeidsmiddelen, waaronder hijswerktuigen. Een periodieke inspectie volgens BMWT-Keur voldoet aan het Arbobesluit en waarborgt de onderhoudsverplichting. Het keurmerk staat onder controle van TÛV Nederland .

Reageer op dit artikel