nieuws

RSW ontwikkelt Mixed Case Stacker

Warehousing

Magazijnautomatiseerder RSW heeft samen met zijn partners de MCS Spider (Mixed Case Stacker) ontwikkeld. De MCS Spider (Mixed Case Stacker) heeft nu een flexibele grijper en is daarmee goedkoper in aanschaf dan de oorspronkelijke MLS Spider met vaste opstelling.

RSW ontwikkelt Mixed Case Stacker
RSW MCS Spider 2012

Na de installatie van de MLS Spider bij Nedac Sorbo  in 2011 heeft RSW  vele malen het verzoek gekregen om een goedkopere, lagere capaciteit mixed palletizer te ontwikkelen die aan een knikarm robot gemonteerd zou kunnen worden. Toch haalt deze MCS Spider, als ‘halve MLS Spider’ een capaciteit van minimaal 1.500 producten per uur (afhankelijk van het aantal dozen dat aangeleverd wordt).

 

Gemixt stapelen
Ook heeft RSW de formeerunit onder handen genomen. Deze is niet meer nodig, omdat deze functionaliteit in de grijper is verwerkt. De MCS Spider in combinatie met de end of line conveyor, is te koppelen aan elk orderpicksysteem. De MCS Spider is te in te zetten voor het snel gemixt stapelen van 1, 2, 3 of meer verschillende producten. Het modulaire vorkbord en de verwisselbare vorken zijn volledig af te stemmen op de wensen van de gebruiker.

 

Samenwerkingsverbanden
Op dit moment werkt RSW nauw samen met de volgende systeemleveranciers, Kuka Systems  (USA), System Logistics  (IT), Cimcorp  (FI), Italproject  (IT), Intelligrated  (USA), Kardex-Remstar  (EU) en Grenzenbach  (EU). "We zijn ook verder gegaan met de doorontwikkeling van de MLS Spider", verklaart RSW directeur Marcel van Schijndel . "Samen met Kuka Systems hebben we tijdens de Modex in Atlanta (vorige maand) de MXSS Downstacker geïntroduceerd. Deze dynamische oplossing (combinatie van de MLS Spider en het packstation) heeft een capaciteit van minimaal 4.000 mixed cases per uur en wordt o.a. door Kuka Systems in de markt (USA) gepositioneerd. RSW heeft ook de nieuwe I-packstations ontwikkeld die worden toegepast in het nieuwe automatische orderpicksysteem van Kardex-Remstar.

 

Bekijk het filmpje van de MCS Spider 

Reageer op dit artikel