nieuws

HEMA verdubbelt dc-performance

Warehousing

HEMA gaat het hoogdynamische orderverzamelingssysteem DPS (Dynamic Picking System) in het distributiecentrum Utrecht Lage Weide fors uitbreiden. Hiermee wordt de orderverzamelperformance nagenoeg verdubbeld. Dat is noodzakelijk om de verwachte groei bij te kunnen houden.

HEMA verdubbelt dc-performance
HEMA verdubbelt dc-performance

Momenteel worden er 600 HEMA filialen in Nederland, België, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk vanuit Utrecht bevoorraad. Het aantal filialen is de afgelopen jaren met ca. 50 filialen per jaar toegenomen in binnen- en buitenland.

     

De verwachting is dat het aantal filialen de komende jaren verder toe zal blijven nemen. Omdat de gehele ombouw en alle uitbreidingen tijdens de reguliere werkzaamheden moeten worden uitgevoerd, moet hoofdaannemer Witron bij alle werkzaamheden een strak tijdschema aangehouden. Daarom vindt de projectrealisering plaats in twee op elkaar afgestemde fases, waarvan de eerste fase nu in gang is gezet.

 

Modulaire uitbreiding
Het DPS (Dynamic Picking System) werd door magazijnautomatiseerder en -inrichter Witron  in 2003 gerealiseerd . Dit logistieke systeem is toentertijd modulair opgebouwd en maakt daarmee nu een relatief eenvoudige uitbreiding mogelijk met 12 ergonomische workstations, 16 ergonomische ompakstations en 7.500 baklocaties. Ondersteund door nieuwe werktijdmodellen kunnen, op grond van de logistieke optimalisering, in de toekomst op een topdag meer dan 700.000 picks worden verzameld. In de huidige situatie zijn dit ongeveer 470.000 picks. Onderzocht wordt of de palletopslag capaciteit ook moet worden uitgebreid. Verder wordt het systeem door software-functionaliteiten en verdere optimalisatie van de interne materiaalstromen aangepast aan de toekomstige groei.

 

Het distributiecentrum telt meer dan 210.000 baklocaties en 26.000 palletlocaties. Het assortiment omvat circa 30.000 artikelen onderverdeeld in de divisies mode, food en non-food. Ook Kruidvat en Technische Unie  maken gebruik van een soortgelijk DPS. Het concept combineert principes als goederen-naar-man en man-naar- goederen.

 

Reageer op dit artikel