nieuws

CSi start huur- en leaseservice voor palletisers

Warehousing

Bij product- en handling producent CSi kunnen sinds kort palletisers worden gehuurd of geleased voor korte of middellange termijn. Het voordeel van deze constructies is volgens het bedrijf geen noodzaak meer om zelf te investeren en geen verplichting meer om lang vast te zitten aan dezelfde palletiser.

CSi start huur- en leaseservice voor palletisers
Vanaf nu kunnen bij CSi palletisers worden gehuurd of geleasd voor een korte of middellange termijn.

De kosten daarvoor bedragen nog geen 10 euro per uur (in twee ploegen). CSi uit Raamsdonkveer was volgens eigen zeggen jaren geleden al een van de eersten om leasing van material handling systemen te introduceren. Volgens het bedrijf wordt ruim dertig procent van de standaardoplossingen tegenwoordig via lease gerealiseerd.

 

Lease niet flexibel

Het leasen van kapitaalgoederen heeft volgens CSi dan ook een aantal duidelijke voordelen. De eigen investering is beperkt, het restwaarde risico kan worden verlegd en het kapitaalgoed komt niet op de balans van de gebruiker te staan. Nadeel is dat flexibiliteit niet behoort tot de kracht van leasen. De klant zat vast aan vastgestelde premies voor een bepaalde (langere) tijd. Dat is nu verleden tijd, stelt CSi. In samenwerking met Atlance/Econocom komt  het Brabantse bedrijf met i-Lease Flexible en i-Rent.

Met eerstgenoemde product kan een klant elke zes maanden kiezen om ongewijzigd door te gaan in een operationele lease, terug te schakelen of op te schalen.

 

Voordeel standaardisatie

De i-Rent biedt volgens CSi nog meer flexibiliteit. Daar waar er sprake is van seizoenspatronen of kortlopende contracten is het huren van een palletiser (voor minimaal drie maanden) nu een mogelijkheid. En, in die situaties waarbij een gebruiker eerst enkele maanden ervaring wil opdoen met een palletiseeroplossing voordat wordt overgegaan tot investeringsbeslissingen, kan i-Rent eveneens een uitkomst bieden. De standaardisatie en kwaliteit van de CSi systemen maken het mogelijk om binnen één dag na levering te kunnen beschikken over het systeem.

 

Reageer op dit artikel