nieuws

Meet- en weegsysteem voor heftruck

Warehousing

De Mobile Cube 3D van everancier DW Systems is een geintegreerde dimensionerings- en weegsysteem voor montage op een heftruck. Het systeem helpt vervoersbedrijven het dimensionerings- en weegproces met een enkele handeling op efficiënte wijze uit te voeren.

Meet- en weegsysteem voor heftruck
Mobile Cube

Deze werkzijze verkort de verwerkingstijd met minuten ten opzichte van conventionele statische dimensioneringsstations. DSW Systems haalt hiervoor een Deens onderzoek aan waaruit blijkt dat gemiddeld 71% van gepalletiseerde vracht in rekening moeten worden gebracht op basis van volumegewicht. Daarnaast worden de afmetingen gewoonlijk met de hand opgenomen, waardoor in 20-40% van de ladingen fouten en inconsistenties in afmetingsgegevens ontstaan. Bovendien vereist conventioneel dimensioneren het vervoeren van de vracht naar een vast punt, wat de verwerkingstijd aanzienlijk vergroot.

 

Gecertificeerd
De NTEP-gecertificeerde LTS Dimension XYZ Mobile Cube, gekoppeld aan een NTEP-gecertificeerd LTS vorkheftruckweegsysteem, biedt een effectieve oplossing. Het Mobile Cube systeem geeft zowel het dimensionale gewicht als het werkelijke gewicht weer, met een gemiddelde meettijd van ongeveer 1 seconde. Het operationele bereik van het dimensionale meetsysteem is van 40 cm tot 180 cm of een max. capaciteit van 4,05 m3 per colli. Het Mobile Cube weegsysteem is gebaseerd op een betrouwbaar, robuust en accuraat vorkenbordweegsysteem. Het door het NTEP gecertificeerde systeem zal in Europa in de lente van 2012 MID-gecertificeerd worden. De Mobile Cube is in de Verenigde Staten al twee jaar op de markt en wordt al gebruikt door onder andere Conway en FedEx.

Reageer op dit artikel