nieuws

Franse trucks uit China

Warehousing

Franse trucks uit China
Manitou MI Serie

Manitou brengt een compleet nieuwe serie verbrandingsheftrucks op de markt afkomstig uit de fabriek van Hangcha. Het gaat om twaalf LPG- en dieselmodellen in hefvermogens van 1,5 tot 3,5 ton.

Simpel en eenvoudig in onderhoud. Vanuit dat perspectief is Manitou gaan ontwerpen. De Franse fabrikant met een fabriek in Ancensis stuurde de Chinese producent Hangcha de tekeningen van drie framemodellen. Daarvoor stak Manitou 5.800 uur in het ontwerp van de zichtbare delen van de truck en van het chassis. Ook voor de aandrijvingen, de assen en de masten is de keuze uit drie varianten. Motoren komen van Yanmar en Nissan. Daarvoor zijn twee LPG (31,5 en 38 kW) en twee dieselmoteren (32,8 en 42,1 kW) geselecteerd.

 

Europees ontwerp

Manitou heeft zich qua ontwerp laten inspireren door wat in Europa als standaard wordt ervaren. Het design oogt vlot en gestroomlijnd. De opstap is goed en ruim, dat geldt ook voor het doorzicht van de mast. De rijeigenschappen en de presentaties van de trucks worden door Manitou zelf als gemiddeld aangemerkt.

Het marktsegment waar Manitou zich op richt is met name de bouwsector, de agrarische sector en bedrijven uit de zware industrie. De heftruck zijn bedoeld voor snel laad- en loswerk, niet voor continue bedrijf in een meerploegendienst.

 

Eenvoudig in onderhoud

Om die reden heeft de fabrikant zich niet uitgeput in allerlei opties en bedieningsvarianten. De bedieningshendels doen wat de bestuurder van de truck voor ogen heeft. Ergonomisch gezien zijn de trucks oké, maar niet bijzonder.

Belangrijk is verder dat de trucks zich gemakkelijk laten onderhouden. Dealers hebben monteurs in dienst, die ook uit de voeten kunnen met verreikers en ruwterrein heftrucks. Een simpele truck, maar geen uitgekleed basismodel.

 

De Benelux importeur van Manitou zit in het Belgische Perwez.

Reageer op dit artikel