nieuws

Faillissement voor Clarklift Nederland

Warehousing

Faillissement voor Clarklift Nederland
Clark

Clarklift en Totalservice Nederland uit Sint-Oedenrode zijn failliet verklaard. Directeur/eigenaar Don Vernooy heeft een uitgebreid doorstart scenario bij de curator neergelegd. Heli Lifttruck Nederland is als aparte bv niet direct betrokken bij het faillissement.

Volgens Vernooy worden de drie aparte bv’s bij een doorstart omgezet naar één overkoepelende bv onder de nieuwe nog niet geregistreerde bedrijfsnaam ‘Total Lifttrucks Nederland’, die dan onder andere weer voor de merken Heli en Clark actief zal zijn. Volgende week valt de definitieve beslissing rondom de doorstart. Ondertussen heeft ook Itolang uit Barneveld een bod bij de curator mr. M.A.J. Kemps van Stassen & Kemps Advocaten gedaan op alle service-activiteiten van Totalservice Nederland . Het betreft dan de mogelijke overname van alle spareparts van het merk Clark uit de inboedel, de voormalige klantenkring en de zes servicemonteurs.

 

Dealernetwerk
De bieding van Itolang op de Clark assets is logisch, aangezien zij sinds november 2010 als derde officiele dealer voor het merk Clark in Nederland fungeert. Clark Duitsland heeft toen bepaald dat Clarklift Nederland alleen nog maar de bestaande klanten zou vertegenwoordigen, waarbij Itolang zijn eigen regio toegewezen heeft gekregen. Het merk Clark wordt overigens ook geleverd door Bakker heftrucks in Winsum. Deze herverdeling kan niet los worden gezien van de nevenactiviteiten van Don Vernooy met betrekking tot het Chinese merk Heli. Clark Duitsland constateerde namelijk dat de Heli activiteiten van Vernooy’s andere bv Heli Lifttrucks Nederland ten koste gingen van de Clarkverkopen in Nederland.

 

Duitse ondersteuning 

Verkoopdirecteur Rolf Eiten van Clark Duitsland sluit een hernieuwde samenwerking met Vernooy op voorhand niet uit. Hij is geheel op de hoogte van het faillissement en juicht een mogelijke doorstart van deze relatie – waar al jarenlang mee wordt samengewerkt – beslist toe. "Formeel wachten we eerst het oordeel en de beslissing van de curator en de betrokken bank af, voordat we nu al concrete toezeggingen met betrekking tot toekomstige heftruckleveringen doen", verklaart Eiten. "Als het allemaal goed uitpakt, gaan we wel in onderhandeling met Vernooy met betrekking tot de Heli-activiteiten."

Reageer op dit artikel