nieuws

Faber wil meer doen met palletpooling

Warehousing

Faber wil meer doen met palletpooling
Ingrid Faber FHG

“Palletleveranciers moeten meer systemen kunnen aanbieden.” Ingrid Faber zei dat gisteren in het FD als reactie op de overname van het Duitse bedrijf Paki. In De Telegraaf liet ze optekenen, dat de palletmarkt nog heel erg versnipperd is. FHG is door de overname de grootste Europese producent en de op één na grootste palletpooler.

FHG is de nieuwe vlag waaronder de Faber Halbertsma Groep voortaan gaat opereren. Het overgenomen bedrijf in het Duitse Ennepetal gaat verder onder de naam FHG Paki. Paki is in Duitsland een vooraanstaande palletpooler met 2 miljoen pallets in omloop en 40 miljoen euro omzet.

FHG maakt jaarlijks 18 miljoen pallets. Met de overname telt het bedrijf nu ruim 800 medewerkers en een omzet van 300 miljoen euro. De ambitie is om over vijf jaar een omzet van 500 miljoen euro te behalen.

 

Talrijke acquisitiemogelijkheden in verschiet

Volgens CEO Ingrid Faber zoeken veel familiebedrijven in de palletbranche naar bedrijfsopvolging. "Veel bedrijven zijn net na de Tweede Wereldoorlog opgestart. Dat biedt ons talrijke acquisitiemogelijkheden."

Faber mikt voor de toekomst op meerdere palletsystemen, zowel productie van nieuwe pallets, verkoop van eenmalig, meermalig en tweedehands, maar dus ook op pooling.

In 2010 kon FHG flink groeien in onder andere Groot-Brittannië. De Britse markt wordt gedomineerd door Chep (wereldwijd de grootste palletpooler), maar volgens Faber zijn klanten meer en meer op zoek naar alternatieven.

 

Ook pallets onder goedkope consumentenproducten

"Voor veel mensen is het gebruik van pallets een blinde vlek", aldus Faber in De Telegraaf. "Maar pallets moeten wel overal zijn. Daarom zijn we ook in deze tijden nog steeds winstgevend. Duurdere consumentenproducten lopen minder hard dan goedkopere merken. Maar voor beide zijn pallets nodig."

FHG isopgericht in 1933 en nog altijd een familiebedrijf met het hoofdkantoor in Eck en Wiel. Er zijn in totaal 17 dochterondernemingen binnen de groep, waaronder 9 productiebedrijven. IPP Logipal en PRS zijn de palletverhuurbedrijven van FHG.

Reageer op dit artikel