nieuws

Europool neemt LPR over

Warehousing

Europool neemt LPR over
Euro Pool System heeft de palletpooling-specialist LPR (La Palette Rouge) uit het Franse Toulouse overgenomen.

Euro Pool System heeft de palletpooling-specialist LPR (La Palette Rouge) uit het Franse Toulouse overgenomen. Bij de overname is tevens het Franse Private Equity fonds AtriA Capital Partenaires betrokken.

LPR blijft als een divisie van Euro Pool System actief onder haar eigen naam en onder leiding van directeur Torsten Wolf. "Deze overname vergroot de Europese aanwezigheid en netwerken van beide bedrijven en opent mogelijkheden om het aanbod van logistieke diensten aan de Europese retailsector te verbreden", verklaart Peter Willems, directeur Euro Pool System. De focus ligt daarbij op het leveren van diensten als geïntegreerde servicecentra, retourlogistiek management, optimalisatie van distributiekosten en vermindering van de totale kosten van de gehele keten in de verse levensmiddelen en de FMCG (fast moving consumer goods)-sector.

 

Krachtenbundeling

Samen worden diverse verpakkings- en handlingsystemen voor retailers en producenten van FMCG ontwikkeld.  Euro Pool System International heeft 155 medewerkers in dienst, verspreid over tien landen, en is actief in vijftien landen. Jaarlijks managen zij meer dan 620 miljoen roulaties van meermalig te gebruiken kratten. Het bedrijf heeft een netwerk van 45 servicecentra verspreid over heel Europa. LPR is gespecialiseerd in full service palletpooling-oplossingen voor leveranciers en retailers in de FMCG-sector en is actief in heel Europa. LPR heeft meer dan 200 mensen in dienst, verspreid over acht landen, en is actief in twaalf landen. In Europa verwerkt de organisatie meer dan 45 miljoen palletbewegingen per jaar.

 

Private Equity 

AtriA Capital Partenaires is gespecialiseerd in groeiende Franse midcap ondernemingen en investeert in Growth Buy-Out projecten, waaronder LBO’s/MBO’s, spin-offs van industriële groepen, publiek naar privaat en kapitaalontwikkeling.

Reageer op dit artikel