nieuws

Davanti innoveert MLS voor in de Cloud en BI

Warehousing

Davanti innoveert MLS voor in de Cloud en BI
Davanti Warehousing presenteert tijdens de komende ICT&Logistiek een BI-tool die direct gekoppeld kan worden aan MLS.

WMS-leverancier Davanti Warehousing presenteert tijdens ICT & Logistiek drie noviteiten binnen haar eigen MLS. Zo is er een functionaliteit toegevoegd voor de opslag van gevaarlijke stoffen, een direct gekoppelde Business Intelligence (BI) tool en is het bedrijf bezig om zijn WMs ook aan te bieden als software in de Cloud.

Dit houdt in dat de WMS-software internet based te benaderen is door de klant en dus niet meer lokaal draait. Davanti Warehousing ziet de komende jaren veel mogelijkheden op het gebruik van WMS in the Cloud, waarbij de warehousemanagementfunctionaliteiten als SaaS (Software as a Service) kunnen worden aangeboden.

 

Aanzienlijke kostenbesparingen

"Wij zijn inmiddels met een aantal klanten bezig om de overstap te bespreken naar MLS in de Cloud", zegt Marcel van Etten Account Manager bij Davanti. Met een WMS in de Cloud en het gebruik ervan als SaaS zijn volgens Van Etten aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren op de aanschaf van hardware, en doordat betaald wordt voor het gebruik in plaats van voor de aanschaf van het WMS-pakket. "Daarbij werkt het principe op basis van een 1-versie strategie waarbij de klant altijd met de laatste versie van de software kan werken."

 

Gevaarlijke stoffen

Ook heeft de WMS-leverancier hoge verwachtingen van de nieuwe functionaliteit binnen MLS voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Door de ramp bij ‘Chemie-Pack’ staat dit onderwerp weer volop in de schijnwerpers. Van Etten: Steeds meer chemieopslag bedrijven constateren dat hun software op bijvoorbeeld het gebied van segregatie, dus welke hoeveelheid van welke stoffen mag al dan niet naast elkaar worden opgeslagen, niet meer up to date is."

 

Overzichtelijke managementinformatie

Tijdens de komende ICT & Logistiek presenteert het ICT-bedrijf uit Zaltbommel ook een nieuwe BI-tool die direct gekoppeld kan worden aan MLS waardoor klanten eenvoudiger dan voorheen, management-informatie uit MLS kunnen onttrekken en deze ook op een overzichtelijke wijze presenteren.

 

Davanti Warehousing is tijdens de komende ICT & Logistiek terug te vinden in hal 4 stand A084.

Reageer op dit artikel