nieuws

Weg vrij voor bouw omstreden Edco dc

Warehousing

Logistiek dienstverlener Driessen uit Eindhoven kan starten met de bouw van een groot distributiecentrum voor groothandelsbedrijf Edco. De nieuwbouw is gepland op een voormalig mobilisatiecomplex in Deurne. De rechter in Den Bosch heeft de gemeente Helmond, die de bouw wilde verhinderen, op alle fronten ongelijk gegeven in de zaak tegen buurgemeente Deurne.

Weg vrij voor bouw omstreden Edco dc
Logistiek dienstverlener Driessen uit Eindhoven op een voormalig militair terrrein in Deurne starten met de bouw van een groot distributiecentrum voor groothandelsbedrijf Edco.

In theorie kan Helmond nog naar de Raad van State stappen, maar het is onduidelijk of dat ook gebeurt. "Volgende week wordt door het college van B en W besproken wat de vervolgstappen zijn", aldus een woordvoerder tegenover het Eindhovens Dagblad (ED).

Helmond had eerder dit jaar bezwaar aangetekend tegen de gefaseerde bouwvergunningen die door de gemeente Deurne aan het familiebedrijf Driessen had verleend voor de bouw van het distributiecentrum dat een oppervlak moet krijgen van 100.000 vierkante meter.

 

Gevaarlijke stoffen

Helmond vindt dat er onvoldoende duidelijkheid is over een aantal zaken, zoals parkeervoorzieningen, verkeersafwikkeling en waterhuishouding. Ook vreest Helmond dat Driessen, die het mega dc bouwt in opdracht van het Eindhovense groothandelsbedrijf Edco, straks gevaarlijke stoffen gaat opslaan.

 

Snelle uitspraak

Na het besluit van Deurne om de vergunningen desondanks te handhaven, stapte Helmond naar de voorzieningenrechter. Begin deze maand stonden de partijen tegenover elkaar. De uitspraak kwam – vroeger dan verwacht – gisteren al en viel in alle opzichten negatief uit voor Helmond. B en W van Helmond zal de uitspraak van de rechter bespreken op 23 augustus, tijdens het wekelijkse overleg.

 

 

Reageer op dit artikel