nieuws

Nieuw shuttlesysteem voor pallettransport bij Cosucra Groupe

Warehousing

Nieuw shuttlesysteem voor pallettransport bij Cosucra Groupe
Nieuw shuttlesysteem voor pallettransport bij Cosucra Groupe

Het Belgische Cosucra Groupe Warcoing, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van gezonde voeding, plaatst een nieuw shuttlesysteem van BITO Systems voor het transport van pallets. De shuttle wordt op afstand bestuurd door een heftruckchauffeur en verplaatst pallets in een stellingkanaal.

 

Dit nieuwe shuttlesysteem van BITO Systems werd in mei geïntroduceerd op de CeMAT in Hannover. Het is met name bedoeld voor het opslaan van pallets in diepe kanalen. Het systeem is een alternatief voor inrijstellingen, push-back en doorrolstellingen voor pallets en is ook geschikt voor toepassing van het FIFO– en LIFO-principe.

 

Geen helling

Bij stellingen waar de in- en uitslag wordt uitgevoerd met dit shuttlesysteem is geen helling nodig. Daardoor is het mogelijk de volledige ruimte voor de opslag van pallets te benutten. De techniek wordt vooral toegepast indien er van één product een veelvoud aan pallets op voorraad wordt gehouden. Dat is bij Cosucra het geval. Het shuttlesysteem biedt hier uitkomst  omdat de producten met hoge intensiteit in batches worden geproduceerd.

 

Laserscanners

Op de veiligheid te vergroten werkte BITO Systems bij de ontwikkeling van het systeem samen met het Duitse BGHW (comité voor transport en opslagtechnologie). Resultaat daarvan is dat de BITO-shuttle, behalve met de gebruikelijke sensoren, werd uitgerust met extra laserscanners die personen en voorwerpen tot twee meter voor de shuttle detecteren. Indien nodig wordt het shuttlesysteem automatisch gestopt. In juli wordt het nieuwe systeem in een deel van de bovenliggende niveaus in het warehouse van Cosucra geïnstalleerd.

 

Reageer op dit artikel