nieuws

Kruidvat gaat DPS flink vernieuwen

Warehousing

Kruidvat gaat DPS flink vernieuwen
kruidvat

Het DPS (Dynamic Picking System) in het dc van Kruidvat in Heteren gaat uitgebreid op de schop. Nieuw in het bestaande systeem zijn extra werkplekken, die door automatische bakkenkranen worden voorzien van opslagbakken. De uitbreiding zal eind volgend jaar compleet in gebruik zijn bij de logistieke organisatie achter de winkelketens Kruidvat en Trekpleister.

Dankzij de geplande vernieuwing moet het dc in staat zijn om op piekdagen meer dan 500.000 colli te verwerken in het orderpickgebied. Dat is omgerekend meer dan 30.000 bakken, die volledig geautomatiseerd en op schapvolgorde gesorteerd naar de bijna duizend filialen gaan in Nederland en België.

 

Tijdens verbouwing gewoon open

De ervaringen tot nu toe met DPS heeft Kruidvat – onderdeel van AS Watson – doen besluiten om extra te investeren. Bedenker en producent Witron gaat de uitbreiding ter hand nemen. Het totale systeem bestaat uit kranen (AS/RS), opslaglocaties, orderverzamelstations en paktafels. Aansluitend is er nog een automatisch palletmagazijn. Witron zal de verbouwingswerkzaamheden tijdens de normale operatie uitvoeren. Dat kan vanwege het modulaire karakter van DPS.

 

Veel minder lopen en meer picken

Al eerder heeft Witron met succes DPS-installaties uitgevoerd, onder ander bij Hema, Sorbo en Technische Unie. Het concept combineert principes als goederen-naar-man en man-naar- goederen. Producten staan in opslagbakken permanent beschikbaar op picklocatie of worden op afroep naar een locatie gebracht. Kern van het systeem is de dynamische toewijzing, die continu wordt geoptimaliseerd met het oog op een hoge productiviteit. Dat komt doordat loopafstanden voor medewerkers soms met 75 procent afnemen. Orderpickers krijgen daarnaast ondersteuning van een pick-to-light systeem.

 

Reageer op dit artikel