nieuws

Lalesse scoort opdracht voor Duits buffermagazijn

Warehousing

Tijdens de CeMAT in Hannover heeft Eiffel Deutschland Stahltechnologie een overeenkomst gesloten met Lalesse Europe over de levering van drie automatische magazijnkranen. De drie kranen met een hoogte van 20 meter worden ingezet in een Duits hoogbouwmagazijn dat door Eiffel wordt gebouwd.

Lalesse scoort opdracht voor Duits buffermagazijn
Lalesse magazijnkraan

Het hoogbouwmagazijn dient als buffermagazijn voor grote stalen componenten. Nadat deze componenten uit een lakstraat komen, worden ze door de dubbelmastkranen van Lalesse weggezet op één van de 360 opslaglocaties. Als ze voldoende zijn gedroogd en uitgehard, worden de componenten door dezelfde kranen weer in de goede volgorde uitgeslagen voor verdere verwerking op de assemblagelijn.

 

Lasertechnologie

Het splinternieuwe hoogbouwmagazijn krijgt een hoogte van 20 meter en telt 3 gangen. Elke gang telt aan weerszijden 60 opslaglocaties, verdeeld over 6 niveaus. Bijzonder is dat de drie kranen van Lalesse voor de horizontale positionering niet gebruik maken van de standaard barcodetechnologie, maar van lasertechnologie (PSS). Lalesse levert de kranen inclusief besturing, zodat ze snel en eenvoudig in het productieproces geïntegreerd kunnen worden.

 

Takttijd

"Dat we nu weer zijn uitgekozen, heeft alles te maken met de betrouwbaarheid van onze kranen", vertelt Bernardo Stokman, vice president van Lalesse Europe. "Essentieel voor de operatie van de klant is de takttijd van de assemblagelijn. Als onze kranen de stalen componenten niet op tijd in- en uitslaan, staan niet alleen de assemblagelijn, maar ook tientallen medewerkers stil. Stilstand van de kranen is helemaal uit den boze." Het is niet de eerste keer dat Lalesse magazijnkranen levert aan de multinational dat opdracht heeft gegeven voor de bouw van het hoogbouwmagazijn. Onlangs nog sloot Lalesse Europe nog een deal met hetzelfde bedrijf voor de modernisering en uitbreiding van een automatisch hoogbouwmagazijn in Zuid-Afrika.

 

Bedrijfsklaar

Eiffel Deutschland Stahltechnologie fungeert als hoofdaannemer voor de bouw van het hoogbouwmagazijn. Extra uitdaging is de snelheid waarmee het project moet worden uitgevoerd. Eind november van dit jaar moet het volledige magazijn bedrijfsklaar zijn.

Reageer op dit artikel