nieuws

Hyster wint FLTA milieuprijs

Warehousing

Hyster wint FLTA milieuprijs
Hyster bandenbesparend differentieel

Hyster Europa heeft de milieuprijs gewonnen in de UK Fork Lift Truck Association (FLTA) for Excellence Awards voor haar bandenbesparende technologie. Deze techniek is beschikbaar op alle empty containerhandlers en zorgt voor minder bandenslijtage. Hiermee kan een aanzienlijke besparing op de operationele kosten worden gerealiseerd.

Bij de nieuwe techniek is het differentieel bevestigd aan de wielen aan beide kanten van de aandrijfas, waardoor deze afzonderlijk van elkaar kunnen draaien. Hierdoor wordt de bandenslijtage geminimaliseerd. Deze bandenbesparende assen zijn nu beschikbaar op de Hyster 5-8 hoog empty containerhandlers. Bandenslijtage kan met een factor 3 verminderd worden op de voorbanden ten opzichte van conventionele assen, waarbij beide voorbanden naast elkaar aan dezelfde aandrijfas bevestigd zaten.

 

Dubbele nominatie 

Deze nieuwe ‘bandenbesparende aandrijfas’ heeft volgens de FLTA en Hyster bewezen dat deze de totale operationele kosten van empty containerhandlers aanzienlijk vermindert en daarom werd genomineerd in zowel de categorie innovatie als de categorie milieu bij de Britse Fork Lift Truck Association Awards for Excellence 2011. Jan-Willem van den Brand, product strategy manager voor Hyster Big Trucks: "de banden van grote containerhandlers zijn niet alleen heel duur en en vergen veel tijd om te verwisselen, maar produceren ook veel afval en belasten daarmee het milieu wanneer deze worden gewisseld." In Nederland wordt Hyster exclusief vertegenwoordigd door Barloworld Intern transport.

Reageer op dit artikel