nieuws

AutoStore wint ‘Beste Product’-award op LogiMAT 2011

Warehousing

Het opslag- en orderverzamelsysteem AutoStore is tijdens de vakbeurs LogiMAT in Stuttgart uitgeroepen tot Beste Product in de categorie ‘Verkrijgen, Transporteren, Opslaan’. De winnaar is gekozen door een onafhankelijke jury van gerenommeerde wetenschappers en vakbladjournalisten.

AutoStore wint ‘Beste Product’-award op LogiMAT 2011
Autostore wint Beste product Award op LogiMAT 2011

De vakjury was met name te spreken over de compactheid van het systeem, dat in Nederland ondermeer wordt gedistribueerd door Lalesse Europe. Met AutoStore kunnen bedrijven 60 procent ruimte besparen in vergelijking met andere opslag- en orderverzamelsystemen. AutoStore is één van de meest flexibele en ruimtebesparende magazijnsystemen op de markt. Het systeem bestaat uit een kubusvormig raamwerk. Voor de opslag van goederen maakt AutoStore gebruik van kunststof bakken die nagenoeg zonder tussenruimte naast en op elkaar in het raamwerk worden geplaatst. De afmetingen en de vorm van het raamwerk kan volledig naar wens worden aangepast, zodat optimaal van de beschikbare ruimte gebruik kan worden gemaakt.

 

Werking

De goederen worden in- en uitgeslagen met behulp van robots die zich op rails bovenop het raamwerk voortbewegen. Elke robot bevat zijn eigen lift die de bakken kan optillen, voor bewerking kan verplaatsen en weer terug in het raamwerk kan plaatsen. De positie van de bakken in het raamwerk wordt volledig automatisch geoptimaliseerd, zodat veel gevraagde goederen altijd bovenin liggen en dus snel beschikbaar zijn.

 

Kubus van Rubik

‘De AutoStore ziet eruit als een gigantische kubus van Rubik waarbij de bakken in de verschillende cellen worden opgeslagen. Bijzonder is dat de producten direct op en naast elkaar worden opgeslagen. Dit product maakt het mogelijk de ruimte tot zestig procent beter te benutten dan bij andere automatische opslag- en orderverzamelsystemen’, aldus de vakjury tijdens de afgelopen LogiMAT 2011.

Reageer op dit artikel