nieuws

Stryker opent BREEAM-dc in Venlo

Warehousing

Stryker opent BREEAM-dc in Venlo
Het nieuwe BREEAM-dc van Stryker in logistieke hotspot Venlo

Het nieuwe distributiecentrum van het Amerikaanse medisch technologiebedrijf Stryker is begin deze week opgeleverd op logistiek bedrijvenpark Trade Port Noord in Venlo. Bijzondere aan dit pand is dat het in Nederland behoort tot het selecte gezelschap van distributiecentra dat beschikt over het BREEAM-duurzaamheidscertificaat.

Het voor Stryker op maat gemaakte dc is ontworpen om te voldoen aan de milieueisen alsook aan de criteria voor economische duurzaamheid. Het pand (zie ook fotoalbum) is één van de weinige gebouwen in Nederland dat het al eerder genoemde internationaal erkende BREEAM-duurzaamheidscertificaat (British Research Establishment Environmental Assessment Method) met de kwalificatie ‘Very Good’ ontvangt.

 

Dutch Building Council

In Nederland zijn inmiddels het retourencentrum van Kuehne + Nagel in Tilburg, het logistiek platform van de Belgische foodgroup Ter Beke op Bijsterhuizen in Nijmegen/Wijchen en het dc van Hi-Logistics (de logistiek dienstverlener van consumenten elektronica gigant LG) in Oosterhout voorzien van dit duurzaamheidscertificaat. In Nederland is de Dutch Green Building Council belast met de uitgifte van BREEAM.

 

Sleutelrol

Het magazijn fungeert als distributiecentrum voor markten in Duitsland, Oostenrijk en Benelux en moet een sleutelrol gaan spelen in het Europese distributienetwerk van Stryker. Dit Amerikaanse medisch technologiebedrijf levert aan de medische sector onder andere gewrichtsprothesen, trauma-, wervelkolom- en microimplantatensystemen.

 

Turnkey project

Logistiek vastgoedontwikkelaar Goodman heeft het bijna 8.000 vierkante meter grote warehouse ontwikkeld op logistiek bedrijvenpark Trade Port Noord. Het pand beschikt daarnaast over 1.392 vierkante meter kantoorruimte en 1.195 vierkante meter mezzanine. Het pand is gebouwd volgens het turnkey-principe. Na de definitieve voltooiing wordt het dc door Goodman verkocht aan Stryker.

Lees ook het artikel in Logistiek Magazine van augustus 2010 waarin Niek Dudink (op foto links), directeur supply chain services Europe bij Stryker, dieper ingaat op het ‘groene dc’ in logistieke hotspot Venlo.

Reageer op dit artikel