nieuws

Hoogvliet verhuist distributie naar Bleiswijk

Warehousing

Supermarktketen Hoogvliet heeft een bouwperceel van bijna 13 hectare gekocht in Bleiswijk voor de bouw van een service- en distributiecentrum. Het pand komt op bedrijvenpark Prisma direct langs de A12. Het huidige service- en distributiecentrum is gevestigd in Alphen aan den Rijn, waar teleurgesteld is gereageerd op het aangekondigde vertrek van Hoogvliet.

Hoogvliet verhuist distributie naar Bleiswijk
Hoogvliet

De keuze voor deze nieuwbouwlocatie is ingegeven door de nieuwe verkeerssituatie op bedrijvenpark Prisma. Die biedt directe toegang tot de A12 en de N209. Daarnaast zijn er plannen voor de bouw van het treinstation Bleizo. Deze ontwikkelingen maken de locatie aantrekkelijk aldus Hoogvliet, meldt propertynl.com. Het nieuwe service- en distributiecentrum moet duurzaam worden en zal gebouwd worden volgens de nieuwste technieken.

 

Verrassend besluit 

De reden voor het vertrek van Hoogvliet uit Alphen aan den Rijn is een conflict met gemeente. De supermarktketen, die vooral actief is in de Randstad, had een nieuwbouwlocatie in Alphen aan den Rijn op het oog maar de onderhandelingen daarover met de gemeente waren diverse keren vastgelopen. Dankzij bemiddeling van de voorzitter van de plaatselijke ondernemersvereniging leek er weer schot in de zaak te zitten. Het bericht over de aangekondigde verhuizing van Hoogvliet komt dan ook als een verrassing meldt de lokale website Alphen.cc.

 

Werkgelegenheid
Hoogvliet geeft zichzelf volgens diezelfde website drie tot negen jaar om alle service- en distributieafdelingen te verhuizen naar Bleiswijk. Daar is dan werkgelegenheid voor pakweg duizend mensen. De supermarktketen heeft op de nieuwe locatie ook ruimte voor eventuele uitbreiding. Die ruimte kreeg het niet in Alphen aan den Rijn. Hoogvliet heeft 60 filialen, 5200 medewerkers en een eigen bakkerij en slagerij.

Reageer op dit artikel