nieuws

Fokker verruilt vlooteigendom voor lease

Warehousing

Fokker verruilt vlooteigendom voor lease
Fokker

Fokker Aerostructures in Papendrecht heeft onlangs de heftruckvloot aangepast via een sale- en leaseback constructie. Vier van deze trucks, waaronder een 7 tons elektrische Kalmar en een 20 jaar oude Still R 60-30 werden geleverd via sale en leaseback constructie. De zes andere trucks zijn gloednieuw en alle van het merk Still. De trucks zijn geleverd door Maat Heftrucks uit Alblasserdam.

Maat Heftrucks & Maat Logistiek verzorgt al jaren het onderhoud aan de vloot en zijn, met de transporttak van Maat, ook voor hen actief als transporteur. Directeur Pierre Busé van Maat: "Toen Fokker aangaf haar heftruckvloot te willen outsourcen, hebben wij een passende aanbieding gedaan." Commodity Manager Investments Piet van de Water van Fokker: "Lease levert meer duidelijkheid op over de kosten, maakt ons flexibeler en we zijn van de totale zorg voor het onderhoud af."

 

Productiviteit

De nieuwste elektrische Still heftrucks brengen voordelen mee voor Fokker. "De productiviteit ligt hoger en we kunnen de trucks voor meer taken dan voorheen inzetten", verklaart hoofd technische dienst Leo van Vark . "Hierdoor kan de vloot met drie trucks minder uit en zijn ook de werkomstandigheden verbeterd."

De nieuwe Still trucks zijn ergonomisch van opzet en beschikken alle over een hydraulische vorkversteller van Griptech. Twee trucks zijn voorzien van complete, verwarmde cabine en luchtgeveerde stoelen.

 

Overige heftrucks

In het leasecontract zijn ook vier bestaande trucks van Fokker opgenomen. Het betreft een 7 tons elektrische heftruck van Kalmar, twee modellen van TCM en een ‘oude getrouwe’ 3 tons R 60 van Still. Deze blijft als back up in gebruik. De Kalmar wordt gebruikt voor grote en zware lasten en de 2,5 tons TCM’s zijn, dankzij hun lage bouwhoogte, ideaal voor het werk in de autoclaaf.

Reageer op dit artikel