nieuws

Lalesse distributeur van AutoStore magazijnsysteem

Warehousing

Magazijninrichter Lalesse Europe heeft voor de Benelux het dealerschap verworven van het magazijnsysteem Autostore. Het bedrijf uit het Gelderse Doesburg heeft hiervoor onlangs een overeenkomst gesloten met de bedenker van dit magazijnsysteem Jakob Hatteland Computer AS uit Noorwegen.

Lalesse distributeur van AutoStore magazijnsysteem
Lalesse europe is voor de benelux distributeur van het autostore magazijnsysteem jakob hatteland.

Het AutoStore is een volautomatisch magazijnsysteem voor compacte opslag en handeling van kleingoed. Het driedimensionale magazijnsysteem is opgebouwd uit een framewerk waarin kunststof bakken opgeslagen worden.

 

Kubusvorm 

Het transport van die bakken vindt plaat door de, bovenop het framewerk rijdende en batterij aangedreven robots. Het systeem dat wel iets weg heeft van een vorm van een Rubiks kubus, kan volgens LaLesse Europe eenvoudig worden aangepast en uitgebreid en is ook eenvoudig te integreren in een bestaand gebouw.

 

Swisslog
Het AutoStore systeem werd voor het eerst gelanceerd in 2005 door Jacob Hatteland Logistics AS in Noorwegen, die deze technologie heeft gepatenteerd. Magazijninrichter Swisslog heeft afgelopen mei de Autostore van Hatteland toegevoegd aan haar portfolio voor warehousing in Noord-Amerika.

 

Reageer op dit artikel