nieuws

Ter Beke opent duurzaam VAL-dc op Bijsterhuizen

Warehousing

De Belgische vlees- en eetwaren leverancier Ter Beke Fresh Food heeft gisteren feestelijk een nieuw distributiecentrum geopend op bedrijvenpark Bijsterhuizen bij Nijmegen. In het duurzaam gecertificeerde pand worden warehousing en VAL-activiteiten gecombineerd met productieactiviteiten als het versnijden en verpakken van vleeswaren voor supermarktketens.

Ter Beke opent duurzaam VAL-dc op Bijsterhuizen
Het planten van een jonge boom door vlnr: Loco-burgemeester Marcel Thijsen, Tony de Pauw CEO WDP en Marc Hofman (CEO Ter Beke) vormde de officiële opening van het nieuwe distributiecentrum van Ter Bek

Bij de start van de bouw van het value added logistics platform afgelopen februari voorspelde Ter Beke samen met logistiek vastgoed ontwikkelaar WDP en hoofdaannemer Bolckmans General Contracting, dat de oplevering van het pand op de magische datum van ‘10-10-2010′ zou plaatsvinden. Die datum werd op een haar na niet gehaald desalniettemin was het gisteren een Belgisch-Nederlands feestje (zie fotoalbum) voor alle partijen die nauw betrokkenen zijn geweest bij de bouw van het distributiecentrum (8.000 vierkante meter) annex productiefaciliteit (5.000 vierkante meter).

 

Verhuizingsoperatie

De gecompartimenteerde ruimtes van het Ter Beke pand waren gisteren nog maagdelijk leeg. Daar komt echter snel verandering want Langeveld Sleegers, dat sinds 2005 deel uit maakt van het Belgische voedingsbedrijf, is kort na de feestelijke oplevering gisteren gestart met de verhuizing van de installaties die gebruikt worden voor het versnijden, slicen en verpakken van vleeswaren.

Het nieuwe pand zorgt ervoor dat de huidige productie- en magazijnlocaties van Langeveld en Sleegers in Nijmegen, Milsbeek en Beuningen de deuren kunnen sluiten. "We willen de verhuizing voor de drukke decembermaand hebben afgerond", benadrukte Wim De Cock, directeur operations van Ter Beke.

 

Duurzaam pand

De Cock gaf verder aan dat het nieuwe dc voor een stap voorwaarts betekent in de activiteiten van het Belgische bedrijf op de Nederlandse markt. "We kunnen dankzij de bundeling van onze activiteiten in dit dc onze bestaande klanten nog sneller en flexibeler van dienst zijn. Bovendien hebben we nu de beschikking over een van de meest duurzame productie-logistieke panden op het Europese vaste land."

 

BREEAM gecertificeerd

Bij de ontwikkeling van het pand heeft vastgoedontwikkelaar WDP vooral ingezet op het gebruik van duurzame installaties. Deze aanpak heeft er toe geleid dat dit logistieke platform binnenkort van de Dutch Green Building Council het duurzame BREEAM-NL certificaat krijgt toebedeeld. BREEAM staat voor Building Research Establishment Environmental Assessment Method en is op dit moment volgens kenners wereldwijd het belangrijkste en meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen. "Na ons retourencentrum dat we gebouwd hebben voor Kuehne + Nagel in Tilburg is dit het tweede pand dat in aanmerking komt voor het BREEAM-certificaat. Het bijzondere is dat we bij dit tweede certificaat het predicaat ‘very good’ krijgen toebedeeld van de Dutch Green Building Council", aldus Rien van Ast die vanuit WDP Nederland nauw betrokken was bij de realisatie van het Ter Beke pand op Bijsterhuizen.

 

Reageer op dit artikel