nieuws

Groeneveld opent logistiek centrum in Australië

Warehousing

Groeneveld opent logistiek centrum in Australië
Groeneveld opent logistiek centrum in Australië

Groeneveld Australia heeft onlangs in Sunshine West, een voorstad van Melbourne, een nieuw hoofdkantoor in gebruik genomen. Naast een modern kantoorpand, omvat de nieuwbouw een werkplaats, assemblagefaciliteiten en een logistiek centrum.

Groeneveld Australia is een 100 procent dochter van Groeneveld Groep in Gorinchem, die met de werkmaatschappijen Groeneveld Transport Efficiency en GreenCat transportmanagementsystemen actief is in de ontwikkeling, productie en marketing en verkoop van systemen voor geautomatiseerd onderhoud, veiligheid en efficiency. Groeneveld is vooral actief in het wegtransport, de bussector, grondverzet en bouwtransport, mijnbouw, spoorwegen, de agrarische sector en de industrie.

 

Langeafstandswegtransport genereert vraag 

De onderneming levert in Australië en Nieuw Zeeland automatische smeersystemen en elektronisch geregelde motorolie-navulinstallaties voor efficiënt oliemanagement. Vooral de zware en intensieve inzet van het materieel, zowel in het langeafstandswegtransport als in de bouw- en de mijnsector, genereert volgens Groeneveld grote vraag naar deze producten. Naast automatische smeer- en oliemanagementsystemen, levert Groeneveld ook veiligheidssystemen, zoals snelheidsbegrenzers en actieve camera en detectiesystemen, evenals geïntegreerde ICT-oplossingen, van boardcomputers tot complete transportmanagement systemen voor transportbedrijven en terminals.

 

Innovatieve producten en diensten

De Groeneveld Groep, die volgend jaar het 40-jarig bestaan viert, heeft wereldwijd meer dan 30 eigen vestigingen en is al sinds 1981 in Australië en Nieuw Zeeland actief. Naast het nieuwe hoofdkantoor bij Melbourne, heeft Groeneveld vijf eigen verkoop- en servicevestigingen verspreid over Australië en een eigen vestiging in Nieuw Zeeland, om klanten service te kunnen bieden.

"Het feit dat wij al deze producten en diensten binnen één onderneming leveren, maakt Groeneveld uniek in de wereld. En natuurlijk onze meer dan 550 medewerkers wereldwijd, die de business van de klant als geen ander kennen en weten hoe belangrijk ‘uptime’ en het voorkomen van ongeplande stilstand is. Onze medewerkers doen er alles aan om onze klanten, waar ook ter wereld, met innovatieve producten en diensten te helpen om hun materieel zo efficiënt en betrouwbaar mogelijk in te zetten", aldus Henk Groeneveld, president en ceo van de Groeneveld Groep, tijdens de officiële opening van de nieuwbouw van Groeneveld Australia.

 

Reageer op dit artikel