nieuws

HACCP-certificaat voor DB Schenker

Warehousing

HACCP-certificaat voor DB Schenker
Clean room bij DB Schenker Logistics

Certificerende instelling Bureau Veritas heeft in een voorafgaande toetsingsaudit beoordeeld dat de interne processen binnen DB Schenker Logistics voldoen aan de strenge HACCP-normen die gelden voor het voorkomen van gezondheidsrisico’s binnen de distributieketen van voedingswaren.

Het logistiek centrum van Schenker in Tilburg verwierf daarmee het HACCP-certificaat voedselveiligheidsysteem optie A. De strategie van de business unit ‘Contract Logistics’ binnen DB Schenker in Nederland is gericht op het realiseren van groei. Daarbij ligt de focus op een viertal marktsegmenten, te weten Electronics, Healthcare, Semicon & Solar en Fast Moving Consumer Goods (FMCG).

 

Groeistrategie 

Het behalen van het HACCP-certificaat sluit dan ook naadloos aan bij de gekozen strategie. "Het certificaat biedt ons mogelijkheden tot verdere groei in de marktsegmenten FMCG en Healthcare", stelt vestigingsdirecteur Frits Franssen van het Tilburgse Logistics Centre.

 

Netwerk

Schenker B.V. beschikt in Nederland over een netwerk van 15 moderne logistieke centra en kantoren op strategische locaties. De Business Units Landtransport, Lucht- en Zeevracht en Contract Logistics/SCM bieden complete, geïntegreerde services voor het beheersen van complexe, wereldwijde supply chains.

Reageer op dit artikel