nieuws

Multilight verruilt ladders voor doorrolstellingen

Warehousing

Multilight verruilt ladders voor doorrolstellingen
Multilight Holland

De Nederlandse specialist en groothandel in kermisverlichting Multilight Holland heeft zijn magazijn in Heino zo efficiënt mogelijk door BITO Systems laten herinrichten met doorrolstellingen, legbordstellingen en palletstellingen. Deze vervangen de stellingen met ladders.

De vernieuwde inrichting leidt tot een beter beheer en een capaciteitstijging in het magazijn. 

   

Onhoudbare situatie

Tot voor kort stond er in het 130 vierkante meter grote magazijn enkel statisch opslagmateriaal, dat vaak enkel te bereiken was via ladders. Medewerkers moesten materiaal uit de hoogte nemen en met de doos op de schouders de ladder afdalen. Deze situatie werd onhoudbaar. Ruud Marsman, projectleider Multilight: "Met de bestaande inrichting was er bovendien geen overzicht meer. Een herinrichting en optimalisatie van het magazijn was dan ook noodzakelijk."

 

Ergonomie & veiligheid

BITO Systems kwam volgens hem al snel met het idee om doorrolstellingen te implementeren voor de materialen die we vaak nodig hebben. Dankzij de opstelling van de doorrolstellingen en de hoge capaciteit die we er kunnen inladen, worden de stellingen met ladders overbodig. De nieuwe opstelling verbetert bovendien de ergonomie en de veiligheid van onze medewerkers." Naast doorrolstellingen voorziet de leverancier het magazijn van ook van legbordstellingen en palletstellingen voor minder gebruikte materialen.

 

Overzicht 

"Met de herinrichting heeft alles nu een vaste plaats in ons magazijn. Hierdoor hebben we een beter overzicht van de opgeslagen materialen en kunnen we ons magazijn beter managen en efficiënter werken." Multilight Holland is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van (LED)verlichting op maat voor exploitanten van kermissen en amusementsparken.

Reageer op dit artikel