nieuws

Swisslog vermarkt de AutoStore

Warehousing

Swisslog vermarkt de AutoStore
Autostore

Magazijnautomatiseerder Swisslog voegt de Autostore van Hatteland toe aan haar portfolio voor warehousing in Noord-Amerika. De Autostore is een unieke combinatie van een compact orderpick-, fulfilment- en opslagsysteem in de vorm van een Rubiks kubus.

De Autostore is een volautomatisch ‘goederen naar de man’ systeem. Het systeem is opgebouwd als een dichte 3-D grid van zelfdragende bakken, die door meerdere rijdende en draadloos aangestuurde robots bovenop de Autostore worden verplaatst naar pickstations. "Deze oplossing combineert efficiency met een optimale opslagdichtheid van 98 procent. Het systeem kan naar believen worden aangepast en uitgebreid en ook achteraf in bestaande installaties in een verscheidenheid aan configuraties worden ingebouwd", zegt Markus Schmidt, Senior Vice President voor Swisslog Noord-Amerika.

 

Distributeurnetwerk

De AutoStore systeem werd voor het eerst gelanceerd in 2005 door Jacob Hatteland Logistics AS in Noorwegen, die deze technologie heeft gepatenteerd. Het systeem doet sterk denken aan de Siemens Dematic Multishuttle dat in 2004 werd ontwikkeld in samenwerking met het Fraunhofer instituut. Swisslog vermarkt het systeem voor Noord-Amerika. Het systeem wordt ook toegepast op tien verschillende warehouselocaties in Europa.  Projectmanager Johan Kuijs van Hatteland Logistics is op dit moment bezig om een distributeurnetwerk voor de Autostore op te bouwen in Europa. "In de komende periode gaan we ons concentreren op de Benelux."

Reageer op dit artikel