nieuws

LPR vergroot omzet en marktaandeel

Warehousing

LPR vergroot omzet en marktaandeel
LPR Frank Janssen

Palletpoolorganisatie LPR heeft ondanks de economische crisis een omzetgroei van 3 procent gerealiseerd. Deze groeide in 2009 uit tot 101,7 miljoen euro en 40 miljoen palletbewegingen. De groei is niet zozeer gebaseerd op autonome groei, maar hoofdzakelijk door het weghalen van marktaandeel van de directe concurrenten.

De contracten met onder andere Heineken en Kellogg’s werden uitgebreid. Daarnaast werden enkele nieuwe grote klanten gevonden die de omzetdaling compenseerden. Volgens General manager Frank Janssen (foto) van LPR bestaat de top drie in palletpoolland uit achtereenvolgens: 1. CHEP, 2. LPR en 3. IPP Logipal van de Halbertsma Groep. CHEP is onbetwist de grootste palletpoolorganisatie met een markaandeel van circa 75 procent in de Benelux. LPR scoort naar eigen zeggen in deze economische zone 15 procent en IPP Logipal volgt volgens hen op de voet met circa 10 procent. Deze percentages gelden dan uitsluitend op het gebied van de Fast Mover Consumer Goods (FMCG), waar LPR zich met name op richt. In haar klantenkring bevinden zich grote producenten van FMCG goederen en andere belangrijke retailorganisaties, zoals Nestlé, Cadbury, Kronenbourg, Schweppes, Coca Cola Enterprises, Kimberly-Clark, Heineken, Intermarché Group, Leche Pascual, Heinz en Masterfoods.

 

Naamsbekendheid

Sinds 1997, vijf jaar na haar oprichting in 1992, is LPR onderdeel geweest van het Franse Algeco Group. De afkorting LPR stond oorspronkelijk voor ‘La Palette Rouge’. Algeco wijzigde dat in het kader van internationalisering in het Engelstalige ‘Logistics Pallet Return’. Anno 2010 geldt echter weer de oorspronkelijke Franstalige bedrijfsnaam, omdat deze naam het best in de markt is blijven hangen en geheel overeenstemt met de felrode poolpallets.

 

Milieubewust

LPR produceert haar poolpallets sinds kort met een ISO 9001 (2008) certificering en een PEFC-certificaat (Programme for the Endorsement of Forest Certification). Dit is een variant op het FSC-certificaat en garandeert een verantwoord bosbeheer. Volgens Janssen haakt de certificering ook aan op de carbon footprint en zorgt een poolingsysteem voor minder uitstoot van broeikasgassen dan een omruilsysteem of het gebruik van kunststof pallets.

Reageer op dit artikel