nieuws

Pro-Duo breidt distributiecentrum uit

Warehousing

Pro-Duo breidt distributiecentrum uit
Pro-Duo

De Belgische distributeur van professionele haar- en schoonheidsproducten Pro-Duo heeft haar distributiecentrum in Gent uitgebreid en in laten richten door magazijninrichter BITO Systems.

Het nieuwe dc van Pro-Duo bestaat uit een kantorencomplex van 2000 vierkante meter en een centraal magazijn van 7000 vierkante meter. Het gebouw, gelegen in het havengebied van Gent, huisvest het groepsmanagement en doet dienst als logistiek distributiecentrum voor meer dan 100 Hair & Beauty shops voor kappers, nagelstylisten en schoonheidsspecialisten in België, Frankrijk, Duitsland en Spanje. Voor de nabije toekomst wordt nog rekening gehouden met een flinke uitbreiding.

 

Magazijninrichting

Na een uitgebreide data-analyse van alle artikelen van Pro-Duo bleek het meest optimale opslagsysteem een combinatie van palletstellingen voor palletpicking, doorrolstellingen voor snel roterende producten en breedvakstellingen voor de slow movers.

Hiervoor deed Pro-Duo opnieuw beroep op magazijninrichter BITO Systems die eerder al het magazijn voorzag van palletstellingen (480 palletplaatsen), doorrolstellingen (768 doorrolkanalen) en breedvakstellingen (60 enkele stellingrijen).

 

Didier Locquet, van Pro-Duo: "Wegens een groter aantal artikelen zijn we genoodzaakt om onze magazijnen opnieuw uit te breiden en het systeem van BITO is heel makkelijk uit te breiden binnen de bestaande muren."

Reageer op dit artikel