nieuws

Nieuwe intern transportvloot voor Van Noort

Warehousing

Nieuwe intern transportvloot voor Van Noort
Toyota-Noort

Handelsbedrijf T. van Noort heeft onlangs haar volledige intern transportvloot vernieuwd. De levering van 49 Toyota en BT trucks is onderdeel van een rentalcontract met Toyota Material Handling Nederland.

Om kosten te besparen, is de complete intern transportvloot van T. van Noort uit Ridderkerk onder de loep genomen. De vloot bestond uit een combinatie van eigen trucks en korte en lange termijn huurtrucks. Om de handelsonderneming volledig op haar core business te laten concentreren en de ‘zorg’ van het intern transport uit handen te nemen, is de volledige vloot vernieuwd en in een rentalconcept ondergebracht. Het rentalconcept zorgt ervoor dat de handelsonderneming uit Ridderkerk geen omkijken meer heeft naar het onderhoud van de trucks.

 

Flexibele inzet

Door te kiezen voor een basisvloot die het hele jaar in bedrijf is en daarnaast een flexibele schil aan tijdelijke huurtrucks, kan de onderneming seizoensinvloeden flexibeler opvangen. Het handelsbedrijf heeft zich gespecialiseerd in de in- en verkoop van vollegronds- en glasgroente. De van oudsher traditionele tussenhandelaar van groente en fruit is inmiddels uitgegroeid tot een serviceprovider voor diverse supermarktketens door heel Europa en Amerika.

 

Samenstelling

De levering van de nieuwe trucks bestaat uit 13 driewiel elektrische vorkheftrucks van het type Traigo48 van leverancier Toyota Material Handling Nederland. De 14 elektrische pallettrucks met een capaciteit van 1600 kg zijn van het type BT Levio. De 22 BT Orion elektrische pallettrucks met staplatform dienen om lasten tot 2000 kg over langere afstanden te kunnen vervoeren. Ook zijn de trucks voorbereid om zijdelings batterijen te wisselen. Om aan alle eisen voor voedselveiligheid te voldoen, zijn alle trucks voorzien van biologisch afbreekbare olie en non-marking banden.

 

Reageer op dit artikel