nieuws

Hema zet volgende stap in supply chain

Warehousing

Na de vernieuwingen in de afgelopen zes jaar van het distributiecentrum Lage Weide, is Hema bezig om het voortraject in de aanlevering naar het dc toe verder te professionaliseren. Dat zegt hoofd logistiek Ton Broeren in een interview met het vernieuwde vakblad Logistiek, dat komende vrijdag verschijnt.

Hema zet volgende stap in supply chain
Ton Broeren, hoofd logistiek Hema

Zes jaar lang bouwde Hema aan een grootschalige modernisering van het dc. Automatisch orderpicken kwam tot stand voor zowel de pull- als de pushartikelen. Het idee was om tot 2014 de verwachte groei te kunnen opvangen. "Maar we lopen voor op onze groeiplannen", zegt Broeren. "Dus kijken we nu naar alternatieven. De kans is aanwezig, dat we op termijn niet meer alles centraal vanuit dit dc kunnen aanleveren."

 

Focus verlegd naar supply chain innovatie

Broeren vertelt in het interview over zijn komst precies een jaar geleden bij Hema. Daarvoor was ondermeer werkzaam bij VDB/Unigro (later Laurus), Plus en Sligro. Hij zegt hierover: "Binnen de food is veel gestandaardiseerd. Hema is volledig privat label, dus ben je de enige afnemer en moet je in de keten alles zelf regelen."
 

In de supply chain valt nog het nodige te verdienen. De voorganger van Broeren – Machiel Lagerweij – is nu als directielid verantwoordelijk voor de totale supply chain, inclusief het dc op Lage Weide. Zijn focus ligt op verbeteringen in de supply chain. Dat betreft de aanleveringen van de leveranciers, maar ook de plek en functie van distributie en opslag. Vooral nu Hema ook buiten Nederland aan het groeien is, wordt dit vraagstuk steeds belangrijker.

 

Genieten van mooi gestapelde rolcontainer

Broeren noemt Hema "met recht een eigenzinnig bedrijf. We hebben een eigen wagenpark, zelfs een eigen garage. Ik zie bedrijven die werk uitbesteden, omdat het gemakkelijker is. Als je de overtuiging hebt dat je ergens goed in bent en dat met cijfers kunt ondersteunen, kun je het beter zelf doen."

In het interview staat Broeren ook stil bij zijn rol als manager. "Ik kom van de werkvloer. Ik kan mensen redelijk goed inschatten. In een geautomatiseerde omgeving maken mensen het verschil. Geef hen de ruimte om hun werk goed te doen. Dat zie ik als mijn taak. Ik kan echt genieten van een mooi gestapelde rolcontainer."

 

Nieuw vakblad Logistiek komende vrijdag

Het interview met Broeren staat in het nieuwe vakblad Logistiek, dat de samenvoeging is van het huidige vakblad Logistiek en T+O. Vrijdag 6 november verschijnt het eerste nummer. Het blad onderscheidt zich door aandacht te geven aan alle logistieke deelgebieden met meer diepgang dan voorheen. Samen met deze website en de email nieuwsbrief vormt het nieuwe blad Logistiek het grootste Nederlandstalige platform voor de totale logistieke sector.

 

 

Klik op het nieuwe logo en lees hier meer over de vernieuwingen van Logistiek

 

 

 

 

Lees ook:  ‘Lage Weide is vooral multimodaal’ uit het dossier Logistieke Parken

 

 

 

Reageer op dit artikel