nieuws

Greencat verwerkt business rules in TMS

Warehousing

Greencat verwerkt business rules in TMS
De tijd van statische dossieradministratie is voorbij

Greencat heeft haar eigen TMS voorzien van een business rule engine. Dat wil zeggen dat gebruikers beschikken over pro-actieve alerts en waarschuwingen die moeten zorgen voor procesondersteuning. Greencat, onderdeel van Groeneveld, staat met het nieuwe TMS op de Logistica.

Volgens Greencat is de tijd van statische dossieradministratie voorbij. De nieuwe business rule engine die de leverancier in de transportmanagement oplossing (TMS) heeft verwerkt is een aanvulling op de aanwezige workflowmodule die volgens Greencat in staat is de gebruiker precies te vertellen wat er van hem verwacht wordt. De voortgang van het proces – gedefinieerd in activiteiten en taken – bepaalt vervolgens de status van een transport. In aanvulling op de workflowmodule introduceert GreenCat nu de Event Management module. Deze maakt het voor de planner nog eenvoudiger het transportproces te monitoren, omdat het TMS automatisch alerts en waarschuwingen kan afgeven.

 

Alerts en automatische mails

De TMS-gebruiker bepaalt zelf op welke wijze het transport gemonitord moet worden. De Event Manager kan dan ook op een flexibele wijze ingericht worden. Zo kan het zijn dat de planner een notificatie wil op vijf minuten voor finale aflevering of een uur na geplande aflevertijd; of een waarschuwing als er ergens wachturen kritisch worden. Dit kan vervolgens resulteren in bijvoorbeeld een e-mail naar de gebruiker, of een automatisch icoontje dat op het planboard verschijnt. "Op deze manier wordt het eenvoudig om je op de uitzonderingen in het proces te concentreren" zegt Jasper van Schelven, business development manager bij GreenCat.

Reageer op dit artikel