nieuws

TNT Post schaft vijf sorteersystemen aan

Warehousing

TNT Post schaft vijf sorteersystemen aan
TNT Post DistriSort

TNT Post heeft 5 sorteersystemen voor hun sorteercentra in Nederland bij DistriSort besteld. Na Districenter in Spanje is dit het tweede postproject van deze sorterleverancier in Europa.

TNT Post zal de sorteersystemen vooral gaan gebruiken voor de verdeling van de Mixed Mail stroom. Dit betreft hoofdzakelijk de buspakketjes en bundels van post. De gemiddelde capaciteit van de sorteermachines is 25.000 stuks per uur. De sorteersystemen verdelen de poststukken op bestelkantoor niveau.

 

OCR

De sorteersystemen van DistriSort worden op vijf TNT Post locaties geïnstalleerd: Rotterdam, Den Bosch, Nieuwegein, Amsterdam en Zwolle. Producten worden automatisch op de aanvoer gelezen door een OCR leessysteem (Optical Character Recognition)van Siemens. Elke sorteermachine wordt uitgerust met gemiddeld 250 afwerp posities. Bij het uitsorteren worden de posstukken direct afgeworpen in een rolcontainer. De implementatie van de sorteermachine in Nieuwegein is in volle gang.

 

 

Reageer op dit artikel