nieuws

Nieuwe heftruckpartner voor afvalspecialist Sita

Warehousing

Nieuwe heftruckpartner voor afvalspecialist Sita
Sita jungheinrich

Afvalspecialist Sita heeft een raamcontract afgesloten met heftruckleverancier Jungheinrich voor de levering van intern transport materieel en de bijbehorende service. In dit contract zijn twee verschillende mogelijkheden van financiering opgenomen: Operational lease en Rental.

Bij Sita ontbrak het aan een partner op het gebied van intern transportmaterieel waar centraal ingekocht kan worden. Jungheinrich vult dit gat nu op. In het raamcontract zijn afspraken gemaakt over de specificaties van de trucks en de service die geleverd gaat worden. Een voorbeeld is een geijkte, wegende pallettruck met speciale maatvoering, waarmee de ‘Sita-container’ zowel in de lengte als in de breedte kan worden opgenomen. Dit was voorheen niet mogelijk. Daarnaast worden er vorkheftrucks geleverd die voor Sita worden voorzien van vorkverstellers of roterende vorkenklemmen.
 
Twee financieringsmogelijkheden

De vestigingen van Sita kunnen kiezen uit twee financieringsmogelijkheden: Operational lease en Jungheinrich Rental. In de praktijk wordt vrijwel de gehele vloot gefinancierd door middel van Jungheinrich Rental. Dit heeft als voordeel dat Jungheinrich verantwoordelijk is voor het complete onderhoud en reparaties. Hierdoor kan Sita niet voor verrassingen komen te staan en heeft het bedrijf een absoluut kostenoverzicht. In sommige gevallen, bijvoorbeeld wanneer een truck minder gebruikt wordt, kan er door Sita gekozen worden voor Operational Lease.
 
Bij Operational Lease zit geen fullservice contract inbegrepen. Inmiddels zijn de eerste 11 trucks besteld. De samenwerking zal de komende jaren verder worden uitgebreid.

Reageer op dit artikel