nieuws

Nieuw WMS plus webportal voor Doeleman Logistiek

Warehousing

Nieuw WMS plus webportal voor Doeleman Logistiek
Edwin Doeleman van Doeleman Logistiek

Doeleman Logistiek heeft tijdens de verhuizing naar het nieuwe DC in Waddinxveen tegelijkertijd ook een nieuw WMS aangeschaft. Daarnaast lanceerde het de website palletopslag.nl. Via een nieuwe webportal kunnen klanten zien waar hun pallets staan en deze afroepen.

Het nieuwe WMS bij Doeleman Logistiek is geleverd door automatiseerder Vanboxtel. Directeur Edwin Doeleman: "Zij zijn bereid zich in de problemen van een kleinere onderneming te verdiepen. We moesten én verhuizen én een nieuw systeem inrichten. Vanboxtel heeft intensief meegewerkt bij het oplossen van knelpunten."

 

Minder administratie

Het nieuwe WMS werd in drie maanden geïmplementeerd. Nu het systeem draait scheelt dat Doeleman dagelijks twee manuren aan administratief werk. Bij het wegzetten van pallets worden heftruckchauffeurs door het WMS door het magazijn geleid. De informatieoverdracht verloopt via een draadloos Radio Frequency-netwerk.

 

Inzicht in voorraden

Tegelijkertijd met het nieuwe WMS heeft Vanboxtel bij Doeleman ook een webportal geïnstalleerd. Hiermee krijgen opdrachtgevers inzicht in de voorraden kunnen ze online orders ingeven.

 

Palletopslag.nl 

Het nieuwe magazijn van Doeleman Logistiek is ruimt 11.000 vierkante meter groot en biedt ruimte aan 20.000 palletplaatsen. Via de website palletopslag.nl biedt Doeleman bedrijven aan om hun pallets bij hen te plaatsen. Via de webportal kunnen ze zien waar hun pallets staan en deze eventueel afroepen.

Reageer op dit artikel