nieuws

Order Release Module gaat naar Verenigde Staten

Warehousing

Order Release Module gaat naar Verenigde Staten
ORM van DLS

Dynamic Logistic Systems (DLS), ontwikkelaar en fabrikant van volautomatische orderverzamelsystemen, installeert op dit moment de Order Release Module voor het eerst in de Verenigde Staten, bij één van de twee grootste frisdrankbottelaars ter wereld.

Behalve deze Amerikaanse levering heeft DLS ook een opdracht verworven in een andere markt. Het betreft een toepassing van de Order Release Module (ORM) voor het opslaan en sorteren van posttrays voor een Scandinavisch postbedrijf.
Deze beide nieuwe toepassingen volgen op implementaties in de afgelopen jaren van meerdere Order Release Modules in distributiecentra van supermarktketens Albert Heijn en ICA, beiden onderdeel van de Ahold Groep.

Volautomatisch hoge colli-omzetten

Dynamic Logistic Systems werd in 1998 opgericht door oud-Nedcon-directeur Ruud Hollander om zich volledig te kunnen richten op de Order Release Module. Het is een volautomatische oplossing voor het verzamelen van orders met hoge colli-omzetten van ca 6000 colli/uur per module. De module sorteert de meest uiteenlopende artikelen zoals bijvoorbeeld voor de supermarktdistributie.

 

Amerikaanse markt

Bas Hollander, manager Noord-Amerika, op de website van Material Handling Industry of America: "De Amerikaanse markt is geïnteresseerd en opgewonden maar tegelijkertijd heel erg terughoudend. Dit ondanks dat de techniek zich inmiddels heeft bewezen in de afgelopen drie jaar want er zijn nu vijf modules geïnstalleerd in Europa. De terugbetaaltijd is het korts bij bedrijven met hoge volumes van consumentengoederen en daarom ligt de focus nu op Noord-Amerika. Voor Amerikaanse bedrijven is het blijkbaar een grote emotionele stap om van handmatig over te stappen naar volledig geautomatiseerd."

 

De gegroeide orderintake in combinatie met de toenemende vraag naar het systeem, heeft ertoe geleid dat DLS haar organisatie verder heeft versterkt, zowel op het vlak van verkoop, marketing alsook operationeel.

Reageer op dit artikel