nieuws

Ruud Hollander overleden

Warehousing

Ruud Hollander overleden
Ruud Hollander, oprichter van Nedcon en van Dynamic Logistic Systems (DLS)

Op dinsdag 2 december is Ruud Hollander na een ziekte overleden. Hollander was samen met Hans Stegweg oprichter en jarenlang directielid van Nedcon. Daarnaast was hij uitvinder van de orderrelease module. Dit automatisch orderverzamelsysteem voor colli’s is door onder meer Albert Heijn in Pijnacker geïnstalleerd.

 

Ruud Hollander heeft bijna dertig jaar aan het roer gestaan van Nedcon. Samen met Hans Stegweg heeft hij deze fabrikant van magazijnstellingen opgericht in 1969.

 

Inmiddels is Nedcon een internationaal opererend bedrijf met een fabriek in Doetinchem, Tsjechië. Sinds 2004 is Nedcon onderdeel van Voestalpine.

 

DLS

Na zijn terugtreden in 1997 besloot Hollander niet op zijn lauweren te gaan rusten. Hij ontwikkelde een nieuw concept voor het automatisch verzamelen van orders op colliniveau. Deze orderrelease module werd in de markt gezet door Dynamic Logistic Systems (DLS), dat Hollander in 1998 oprichtte en tot 2005 leidde.

 

Als eerste experimenteerde Albert Heijn in het dc in Pijnacker met deze machine. Ook het Zweedse ICA gebruikt de DLS orderrelease module. Inmiddels heeft deze innovatie van Hollander de belangstelling van meerder magazijninrichters getrokken.

 

Inspirator

Algemeen directeur Erik Lansink van Nedcon herinnert zich Hollander als een grote inspirator. "Hij kon mensen enthousiasmeren als geen ander, zeker als hijzelf overtuigd was van het feit dat iets goed was."

 

"Mensen die nog met Ruud hebben gewerkt, weten hoe gedreven hij was om nog verder te ontwikkelen en te optimaliseren, daar waar anderen al waren opgehouden. Nedcon is er groot door geworden", aldus Lansink.

 

Hollander is 69 jaar geworden. De uitvaart heeft inmiddels plaatsgevonden.

Reageer op dit artikel