nieuws

Liesbeth Geysels nieuwe VIL-directeur

Warehousing

Liesbeth Geysels zal op 1 oktober Alex Van Breedam opvolgen als directeur-generaal van het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL). De raad van bestuur besliste in maart om het vijfjaarlijkse contract van Van Breedam niet te verlengen.

Geysels is geen onbekende in de Belgische en Europese transport- en logistiekwereld. Ze was juriste en adjunct-directeur van Febetra en later adjunct algemeen afgevaardigde van de IRU bij de EU in Brussel. Ze is onder andere specialist in gecombineerd vervoer en gevaarlijke goederen. Ze verhuisde een drietal jaar geleden naar Moskou, waar ze een consultancybureau opende voor Belgische ondernemingen die zich in Rusland willen vestigen.

 

Beleid en onderzoek

De bestuursraad van het VIL heeft naar verluidt voor Geysels gekozen omdat haar profiel meer aanleunt bij de nieuwe rol van het instituut. Die zou minder promotioneel en academisch moeten zijn maar juist gericht moeten zijn op beleid en onderzoek. De promotie van Vlaanderen als logistiek centrum zou meer toevertrouwd moetenworden aan het Vlaams Logistiek Platform (VLP).

 

Bron: De Lloyd  

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel