nieuws

Riverwoods schaft sorter voor vlakgoed aan

Warehousing

Riverwoods schaft sorter voor vlakgoed aan

Het Belgische kledingmerk Riverwoods heeft bij DistriSort een sorteeroplossing voor haar vlakgoed besteld. Dit is de tweede OptiSorter die de sorterspecialist levert in de Benelux. Eind oktober wordt het systeem in gebruik genomen.

 

Eerder bestelde logistiek dienstverlener Gondrand Traffic al een Optisorter bij DistriSort voor de verdeling van Schoenendozen. Het distributiecentrum van Riverwoods levert trendy kleding en heeft de sorter nodig om de verwachte groei voor de komende jaren veilig te stellen. Het sorteersysteem is voorzien van twee invoerpunten, met een capaciteit van 6000 stuks per uur. Voordeel van het sorteersysteem is dat deze kan stijgen en dalen, hierdoor is het mogelijk vanaf de grond in te voeren.

 

Scanner

Een omnidirectionele scanner leest automatisch elke barcode. Via deze informatie worden de individuele kledingstukken of accessoires vervolgens naar het juiste afwerpstation (winkel/klant) uitgesorteerd. Het besturingssysteem van de sorter is ontwikkeld door DistriSoft Controls. De kledingstukken worden uitgesorteerd naar maximaal 100 bestemmingen, afhankelijk van het aantal te beleveren winkels/klanten per dag.

 

Lees ook:

Lean logistiek blinkt uit in eenvoud (feb. 2008)

HIS investeert in sorteren (mei 2008)

Rekentool sorters

 

Reageer op dit artikel