nieuws

Nieuwe tool: hoe volwassen is uw magazijn?

Warehousing

Nieuwe tool: hoe volwassen is uw magazijn?

Hoeveel kunt u besparen op uw warehousingkosten? Het antwoord op deze vraag kunt u nu zelf achterhalen met een nieuwe tool op Logistiek.nl. Na het invullen van zo’n 30 vragen berekent deze tool automatisch hoe volwassen uw magazijn of dc is. De tool is gebaseerd op het Warehouse Maturity Model uit het boek van Jeroen van den Berg.

• 

In zijn boek Integral Warehouse Management onderscheidt Jeroen van den Berg vier fases van volwassenheid voor het warehouse management van een magazijn of dc. Met de nieuwe tool op Logistiek.nl kunt u zelf – volledig anoniem – ontdekken in welke fase uw magazijn of dc zich bevindt.

 

De tool bestaat uit een lijst met achttien meerkeuzevragen over de geavanceerdheid van de operatie in uw magazijn. Vervolgens dient u nog enkele kenmerken en cijfers over uw operatie in te vullen. Voordat de tool berekent hoeveel kosten u kunt besparen, wordt u tenslotte gevraagd om – uitsluitend ter vergelijking – uw eigen inschatting te geven.

 

Vier fases

De uitslag bestaat niet alleen uit een kaal percentage dat aangeeft hoeveel kosten u kunt besparen. De uitslag bevat ook een uitgebreide omschrijving van uw huidige situatie, aangevuld met enkele adviezen om het warehouse management op een hoger plan te brengen.

 

De vier fases die Jeroen van den Berg onderscheidt:

• Fase 1: Reactive. Het warehouse is matig georganiseerd.

• Fase 2: Effective. De processen worden gestroomlijnd door transparantie in de operatie te brengen.

• Fase 3: Responsive. De magazijnwerkzaamheden worden beter gepland en bestuurd door gebruik te maken van intelligente IT.

• Fase 4: Collaborative. Het warehouse is een gelijkwaardige partner in de keten en levert meer toegevoegde waarde.

 

Toelichting op seminar

Tijdens een middagseminar op woensdag 3 september geeft Van den Berg een uitgebreide toelichting op het Warehouse Maturity Model. Gody Meeuwissen van Jeroen van den Berg Consulting zal de tool  demonstreren.

 

Het seminar schenkt verder aandacht aan de conclusies van een onlangs afgesloten onderzoek naar de WMS-markt. Ook komt de vernieuwde online WMS-selectietool van Jeroen van den Berg Consulting aan bod.

 

Korting

Het seminar wordt georganiseerd door Jeroen van den Berg in samenwerking met Logistiek en de Vereniging Logistiek Management (VLM). Deelname aan het seminar kost 95 euro, VLM-leden betalen slechts 50 euro.

 

Meer weten? 

Rechtstreeks naar de tool

• Meer over het boek Integral Warehouse Management

• Meer over het middagseminar ‘WMS-Markt 2008’

Reageer op dit artikel