nieuws

Bastini neemt geautomatiseerd warehouse in gebruik

Warehousing

Bastini, producent van zoutjes en snacks, heeft een volledig geautomatiseerd warehouse in gebruik genomen. Het warehouse is gevestigd in de nieuwe fabriek van Bastini in Lelystad, die werd herbouwd nadat de oude snackfabriek in 2006 door brand was verwoest.

Bastini neemt geautomatiseerd warehouse in gebruik
Bastini neemt geautomatiseerd warehouse in gebruik

Het nieuwe geautomatiseerde warehouse van Bastini werd ingericht door Lalesse Europe. Het heeft een hoogte van vijftien meter en is uitgevoerd als satellietmagazijn met twee wisselrijdende dubbelmastkranen, die twee rechte gangen van ongeveer 38 meter en een wisselgang van circa 45 meter bedienen.

 

Doorvoersnelheid

De maximale diepte van de door Zeus Magazijninrichting geleverde satellietstellingen is twaalf posities diep voor europallets en tien posities diep voor industriepallets. De magazijnkranen zijn uitgevoerd met een speciaal opnamemiddel die twee pallets tegelijk mee kunnen nemen. Op deze wijze wordt een hoge doorvoersnelheid gecreëerd.

 

Magazijnkraan

De aan- en uitvoer van pallets verloopt via conveyorbanen geleverd door Apollo Logistics Systems. Pallets komen vanuit de productieafdeling op de conveyorbaan waarna er controle en identificatie plaatsvindt. Goedgekeurde pallets worden aangeboden aan de geautomatiseerde magazijnkraan, afgekeurde pallets worden teruggeleid naar de productieafdeling.

 

Internet

Ook het aanbieden van pallets ten behoeve van expeditie verloopt volledig geautomatiseerd. Het warehouse wordt aangestuurd door het WMS van Lalesse dat samenwerkt met Exact, het ERP-systeem van Bastini. Datacommunicatie vindt plaats via Wlan. Met de Wifi-techniek kunnen de magazijnkranen via internet ook op afstand worden bestuurd.

 

Lees ook

Reageer op dit artikel