nieuws

Müller kiest voor gefaseerde WMS-invoering

Warehousing

Müller kiest voor gefaseerde WMS-invoering
Muller Transport

Bij logistiek diensverlener Müller Transport in Holten, gespecialiseerd in gekoelde warehousing en distributie van levensmiddelen, is onlangs de eerste fase live gegaan van het WMS-pakket MLS van Davanti Warehousing. De WMS-software draait nu als eerste in het gekoelde magazijn van het bedrijf.

Müller zet het gekoelde magazijn in voor meerdere opdrachtgevers, zoals de Zwanenberg Food Group (ZFG), De Zuivelhoeve, Johma en Cela Vita. De gefaseerde WMS-implementatie is ten eerste bedoeld voor ZFG. In de nabije toekomst zullen ook de overige klanten van Müller worden gekoppeld aan MLS.

Davanti Warehousing is een jaar geleden via een management buy-out verzelfstandigd van Fujitsu Services, en is leverancier van MLS.

 

Projectaanpak 

De keuze van Müller Transport voor het WMS van Davanti was onder andere gebaseerd op de projectaanpak, de branchekennis en de ervaring van deze nog jonge WMS-leverancier uit Culemborg. Een andere belangrijke reden om te kiezen voor Davanti is de specifieke aandacht die het softwarebedrijf besteedt aan supply chain-oplossingen die betrekking hebben op het snelle koelverstraject.

 

Implementatietraject

Het implementatietraject is vorig jaar juni begonnen. In augustus en september is het maatwerk van de WMS-oplossing gerealiseerd en daarna is begonnen met de on-site- implementatie. Afgelopen januari werden de laatste puntjes op de i gezet, waaronder het uitvoeren van twee capaciteitstesten (in test draaien van de werkelijke throughput) en het trainen van de eindgebruikers. Begin deze maand was de succesvolle livegang.

 

Volgende fase

In maart wordt bij Müller de crossdock-operatie van Zwanenberg Food Group toegevoegd aan MLS en daarna maakt de logistiek dienstverlener uit Holten een start met de implementatie van de overige opdrachtgevers.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel