nieuws

Media Logistics voorziet pallets van RFID-tag

Warehousing

Media Logistics voorziet pallets van RFID-tag
Media Logistics voorziet pallets van RFID-tags

Media Logistics in Gilze heeft haar dure kunststof pallets voorzien van RFID-tags. Media Logistics, onderdeel van het Audax concern, denkt zo de pallets beter in het oog te kunnen houden. Er is gekozen voor kunststof pallets omdat ze minder snel beschadigen, maar ze zijn wel duurder dan houten pallets.

Media Logistics is als logistiek dienstverlener verantwoordelijk voor de distributie van uiteenlopende tijdschriften naar supermarkten, tankstations en lectuurwinkels. Het transport naar de afnemers is door Media Logistics uitbesteed aan een aantal vervoerders. De tijdschriften worden daarvoor in apart ontwikkelde kratten verpakt en daarna door robots automatisch op pallets geplaatst. Voorheen waren die pallets van hout, maar die liepen te vaak beschadigingen op, met lijnstoringen tot gevolg. Nu zijn ze dus van kunststof en kosten zestig euro per pallet.

 

De oplossing in de praktijk

Met dat gegeven in het achterhoofd klopte Media Logistics aan bij RFID-leverancier CaptureTech dat daarop een UHF-tag leverde voor de kunststof pallets en daarnaast een dubbele RFID-opstelling plaatste bij de palletiseerrobot om de uitgaande pallets te registreren. Ook werd een RFID-poort geplaatst voor de retourstroom. Daarnaast zijn er twee RFID-handterminals in gebruik om handmatig pallets te kunnen koppelen aan een vervoerder, of deze juist weer los te kunnen koppelen van een vervoerder. CaptureTech ontwikkelde daarnaast een koppeling van de RFID-applicatie met het SAP ERP van Media Logistics.

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel