nieuws

Intel laat niets aan toeval over

Warehousing

Intel laat niets aan toeval over

Intel is één van de drie genomineerden voor het Veiligste Magazijn van Nederland. In Schiphol-Rijk worden processoren en moederborden gedistribueerd. Binnen wordt zo min mogelijk aan het toeval overgelaten. Naast de trappen hangen zelfs bordjes met het verzoek om de trapleuning vast te pakken.

 

Opvallend op de magazijnvloer van Intel zijn de in totaal 41 stoptekens bij kruisingen van rijpaden. Met rode verf is een dikke stopstreep en de letters STOP op de vloer getekend, zelfs op plekken waar het zicht goed is.

“We overwegen om die stoptekens te vervangen door haaietanden. Het is een beetje overdreven om te moeten stoppen als je allang hebt gezien dat er geen verkeer aan komt”, aldus Hernan Ratto, safety manager van Intel.

Backstops

Opvallend zijn de palletstellingen, die zijn uitgerust met backstops: een stalen balk aan de achterkant die voorkomt dat pallets te ver doorschuiven.

Daarnaast zijn alle opslaglocaties gevlonderd. De doorgaans saaie kopse kant heeft Intel gebruikt om grote doeken met waarschuwende teksten op te hangen.

Uitreiking

Naast Akzo Nobel Coatings zijn ook Intel en Intervet genomineerd. Wie van deze drie de titel Veiligste Magazijn van Nederland krijgt, wordt bekend gemaakt op dinsdag 6 november tijdens de Dag van het Magazijn.

De Dag van het Magazijn is een initiatief van Randstad, VTL, BMWT en Transport+Opslag. Het is een congres over Veilig en Gezond werken in magazijnen en dc’s. Sprekers zijn onder meer TLN-voorzitter Alexander Sakkers en Ralph Hendrix van DHL in Bergen op Zoom, de winnaar van vorig jaar. Daarnaast omvat het programma vijftien praktische en interactieve workshops over verschillende aspecten met betrekking tot veiligheid. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden, maar het aantal plaatsen is beperkt.

Lees meer:

Reageer op dit artikel