nieuws

DSV bouwt groot distributiecentrum in Venlo

Warehousing

Logistiek dienstverlener DSV Solutions gaat een nieuw distributiecentrum bouwen op Trade Port Noord. DSV wil het grote nieuwe dc ontwikkelen om het tekort aan magazijnruimte op te lossen. Die behoefte ontstond door een toenemende vraag naar opslag van bestaande en nieuwe klanten en de wens om de DSV- magazijnen in Venlo en Horst te herbergen in één pand.

DSV bouwt groot distributiecentrum in Venlo
Nieuw dc voor DSV in Venlo

De beursgenoteerde vastgoedontwikkelaar Macquarie Goodman European Logistics, voorheen Eurinpro, is verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe dc met een oppervlak van 49.000 vierkante meter. Het nieuwe pand van DSV wordt daarmee gelijk een van de grootste logistieke centra in de regio Venlo.

 

Uiteenlopende klanten

Het distributiecentrum zal bestaan uit 37.000 vierkante meter magazijnruimte, 8.000 vierkante meter productieruimte voor Value Added Logistics (VAL), een mezzanine van 4.000 vierkante meter en circa 1.000 vierkante meter kantoorruimte.

DSV wil het pand inzetten voor uiteenlopende klanten, waaronder een meubelmaker, een schoenenfabrikant en verschillende producenten van hoogwaardige elektronica. De logistiek dienstverlener was in eerste instantie van plan om een lang, rechthoekig gebouw laten bouwen maar heeft in overleg met de mensen van Macquarie Goodman toch gekozen voor een vierkant magazijn. Deze constructie moet belangrijke voordelen bieden op het gebied van kosten, interne logistiek en de veiligheid van het personeel.

 

Centrale ligging

Het pand wordt gebouwd op Venlo Trade Port Noord. Het dc komt te liggen op een kilometer van de snelwegen A67 en A73 en is vanuit de haven van Rotterdam binnen een uur te bereiken. De bouw van het nieuwe dc start in juli van dit jaar en moet in maart 2008 zijn afgerond.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel