nieuws

DistriSort sorteert in Noorwegen

Warehousing

DistriSort sorteert in Noorwegen
DistriSort

Sentral Distribusjon, één van de grootste boekendistributeurs in Noorwegen, heeft een sorteersysteem bij DistriSort besteld. Na Centraal Boekhuis, Gardners Books, Harper Collins en Random House, zal ook deze Noorse boekendistributeur gebruik gaan maken van het DistriSort sorteersysteem.

Vanuit het distributiecentrum van Sentral Distribusjon in Oslo wordt de gehele Noorse boekenmarkt beleverd. Jaarlijks distribueert Sentral Distribusjon meer dan 11 miljoen boeken naar de diverse boekhandels in Noorwegen. DistriSort zal ook de aan- en afvoer-transport leveren. Het systeem wordt in het laatste kwartaal van 2007 in gebruik genomen.

 

Split

Het sorteersysteem zal bestaan uit 110 bestemmingen en is voorzien van 5 handmatige invoerpunten. De barcodes van de boeken worden automatisch gelezen met behulp van een camerasysteem. Sentral Distribusjon heeft gekozen voor een Dual Split Tray Sorter, waarmee de boekendistributeur een gemiddelde verwerkingscapaciteit van 14.400 stuks per uur kan behalen.

 

Reageer op dit artikel