nieuws

Personeelstekort hot item Wereldhavendagen

Warehousing

Personeelstekort hot item Wereldhavendagen
Wereldhavendagen

Tijdens de Wereldhavendagen, die op 1, 2 en 3 september in Rotterdam worden gehouden, nemen maar liefst zestien nieuwe bedrijven deel aan excursies. De werkgevers doen dit vooral om zich te profileren naar jongeren toe, omdat zij naarstig op zoek zijn naar personeel om vacatures op te vullen.

Volgens festivalmanager Annemieke Loef melden deelnemers zich vanzelf aan. Het gaat volgens haar economisch goed in de petrochemie, scheepvaart, logistiek en transport in de Rotterdamse haven. Zo zijn er tientallen banen op mbo-niveau te vergeven.

 

Heftruckwedstrijden

Alle werkgevers met vacatures zijn verspreid over het hele festivalterrein rondom de Maas. MotracLinde houdt op de Westerkade heftruckraces om jongeren te interesseren voor een baan als heftruckchauffeur. Ook raffinaderij Nerefco neemt deel aan de Wereldhavendagen, omdat ze een groot aantal vacatures hebben, mede door de economische groei.

 

Lees ook: Wereldhavendagen 2005 in teken van expeditie (september 2005) 

en Logistieke vacatures stijgen aanmerkelijk (juni 2006) 

Reageer op dit artikel