nieuws

Berner investeert fors in logistieke uitbreiding

Warehousing

De gecombineerde Berner Groep in Kuenzelsau Duitsland breidt haar warehouse en orderverzamelsysteem in het centrale distributiecentrum uit met het Dynamic Picking Systeem (DPS) van Witron in Parkstein, Duitsland. Dit systeem vergt een investering van 11 miljoen euro.

Berner investeert fors in logistieke uitbreiding
Berner

Het DPS combineert alle warehouse- en orderverzamel-functionaliteiten in deze integrale systeemoplossing. Berner is hiermee in staat haar logistieke kosten substantieel terug te brengen en de productiviteit te verhogen. Met het DPS wordt de pickcapaciteit verdubbeld tot circa 35.000 orderregels per dag. Hierdoor kan de uiterste besteltijd worden verschoven van 1.00 uur naar 3.00 uur (pm). De oplevering is medio 2007.

 

Pick & pack

Tegelijkertijd met de aanschaf van het DPS wordt het hoogbouwmagazijn uitgebreid. De bestaande opslagcapaciteit met 21.500 palletplaatsen met 25.000 verschillende artikelen en 57.000 sku’s zal ook nagenoeg worden verdubbeld. Het DPS wordt in het 85 meter lange dc geplaatst op een oppervlakte van 2.500 vierkante meter. Tot nu toe verliep het orderverzamelen in het semi-automatische warehouse op een ‘two-tier-basis’. Met het DPS van Witron wordt er met de efficiëntere pick & pack-methode gewerkt. Het DPS telt in totaal 2.200 kanalen voor kunststof bakken. Het orderpicken vindt plaats op twee met elkaar verbonden orderverzamelniveau’s met in totaal twintig picklocaties. De te verzamelen artikelen worden door zes magazijnkranen vanuit het semi-automatische hoogbouwmagazijn aangevoerd. Dezelfde kranen (twee per gang) zorgen ook weer voor de replenishment van artikelen.

Reageer op dit artikel