nieuws

Ikea opent reuzen-dc in Oosterhout

Warehousing

Meubelbedrijf Ikea heeft twee nieuwe magazijnen geopend bij het distributiecentrum in Oosterhout. De opslagcapaciteit op industrieterrein Weststad III is nu uitgebreid tot 110.000 vierkante meter. De plannen voor meer uitbreiding zijn er ook al weer: nog eens 60.000 vierkante meter.

Ikea opent reuzen-dc in Oosterhout
Ikea

Met de twee nieuwe magazijnen erbij mag Ikea zich inmiddels de eigenaar noemen van een van de grootste magazijnen van Nederland. Fase III zal over tweeëneenhalf jaar van start gaan a 75 miljoen euro. Het is bedoeld voor de opslag van slow move artikelen voor heel Europa. Vanuit het huidige dc wordt de distributie verzorgd voor de twaalf filialen in Nederland en vijf filialen in België. Naast Oosterhout beschikt het bedrijf in het Belgische Genk nog over een iets groter magazijn. Vanuit deze twee centra wordt de gehele Benelux beleverd.

 

Logistiek dienstverlener
In Oosterhout worden de activiteiten niet door Ikea zelf uitgevoerd, maar deze zijn vanaf de opening in 2000 uitbesteed aan een logistieke dienstverlener. In eerste instantie was dat in handen van de Belgische Katoen Natie, maar sinds 2002 is de logistieke dienstverlener ND Logistics.

 

Lees ook: Ikea bouwt mega-dc in China (maart 2006)

Reageer op dit artikel