nieuws

Cascade produceert 1 miljoenste sideshift

Warehousing

Portland (USA) – De Cascade fabriek in Georgia heeft sinds 1982 één miljoen sideshifts geproduceerd. Tegelijkertijd is ook de eerste hydraulische sideshift met radio frequency (RF) aansturing voor de 55K-serie op de markt gezet.

De RF aansturing maakt het mogelijk om de sideshift en de vorkverstelfunctie met één enkele auxiliary ventiel te bedienen voor hefcapaciteiten tot 2,5 ton. Daarmee kan in de meeste gevallen gebruik worden gemaakt van het reeds aanwezige bedieningsventiel op de heftruck voor het sideshiften en de vorkverstelling. Voor het verstellen van de vorkbreedte hoeft de bestuurder nu niet meer van de heftruck af om de zware vorken handmatig te verstellen. Deze vorkversteloptie is in combinatie met de sideshift productiviteitsverhogend en uitermate handig in magazijnsituatie, waar regelmatig met verschillende palletmaten wordt gewerkt. Het systeem is eerst twee jaar in de praktijk succesvol uitgeprobeerd.

Reageer op dit artikel