nieuws

Standaardisatie RFID weer stapje verder

Warehousing

DELFT – De internationale normalisatie-instituten hebben drie nieuwe, wereldwijde normen op het gebied van RFID gepubliceerd. In eerste instantie worden deze normen alleen gebruikt voor identificatie van herbruikbare ladingdragers.

De drie nieuwe normen betreffen de opslag van informatie in het geheugen van een identificatielabel en het draadloos verzenden van de informatie via radiogolven. Concreet gaat het om de volgende normen:
– ISO/IEC 18000: Air interface;
– ISO/IEC 15961: Data protocol: application interface;
– ISO/IEC 15962: Data protocol: data encoding rules and logical memory functions.
Deze normen zullen voorlopig worden toegepast bij de indentificatie van herbruikbare ladingdragers zoals pallets, kratten en rolcontainers. In een later stadium komt de toepassing voor identificatie van individuele goederen aan de orde (‘item-tagging’).

Voor meer informatie over of bestellen van de normen: www.nen.nl

Reageer op dit artikel